Informatie

Kalender jeugdmarathon 2021-2022


Marathon Kalender 2021-2022

Datum Naam wedstrijd Categorie Starttijd
  SEPTEMBER    
Ma 27 Spek en Bonen Cat 1/2 21.30
Ma 27 Spek en Bonen Cat 3/4/5 22.15
       
  OKTOBER    
Ma 4 Jan van der Hoorn Marathon competitie 1 Cat.1 - Cat.2 21.30
Zo 10 Jan van der Hoorn Jeugdmarathon competitie 1   17.00
Zo 10 Spek en bonen 6 banen + landelijke rijd(st)ers   20.00
Ma 11 Jan van der Hoorn Marathon competitie 1 Cat.3 - Cat.4 - Cat.5 21.30
Ma 18 Jan van der Hoorn MC 2 Cat.2 - Cat.1 21.30
Ma 25 Jan van der Hoorn MC 2 Cat.4 - Cat.5 - Cat.3 21.30
       
  NOVEMBER    
Ma 1 Jan van der Hoorn MC 3 Cat.1 - Cat.2 21.30
Zo 7 Jan van der Hoorn jeugdmarathoncompetitie 2   17.00
Ma 8 Jan van der Hoorn MC 3 Cat.5 - Cat.3 - Cat.4 21.30
Za 13 Landelijke wedstrijd    
Ma 15 Jan van der Hoorn MC 4 Cat.2 - Cat.1 21.30
Zo 21 6 Banen Na kraantje lek D - C - M  20.00
Ma 22 Jan van der Hoorn MC 4 pepernoten Cat.3 - Cat.4 - Cat.5 21.30
Wo 24 Gewestelijk Kampioenschap sen. Amsterdam D - C - M 20.00
Zo 28 Gewestelijk Kampioenschap jeugd Alkmaar   18.00
Ma 29 Jan van der Hoorn MC  Cat.1 - Cat.2 21.30
       
  DECEMBER    
Ma 6 Jan van der Hoorn MC  Cat.4 - Cat.5 - Cat.3 21.30
Zo 12 Jan van der Hoorn jeugdmarathoncompetitie 3    17.00
Ma 13 Jan van der Hoorn MC  Cat.2 - Cat.1 21.30
Ma 20 Jan van der Hoorn MC  Cat.5 - Cat.3 - Cat.4 21.30
Ma 27 Geen wedstrijden    
       
  JANUARI    
Ma 3 Geen wedstrijden    
Ma 10 Jan van der Hoorn MC  Cat.1 - Cat.2 21.30
Ma 17 Jan van der Hoorn MC 5 Cat.3 - Cat.4 - Cat.5 21.30
Zo 23 Jan van der Hoorn jeugdmarathoncompetitie 4   17.00
Ma 24 Jan van der Hoorn MC 5 pepernoten Cat.2 - Cat.1 21.30
Ma 31 Jan van der Hoorn MC 6 worstenrace Cat.4 - Cat.5 - Cat.3 21.30
       
  FEBRUARI    
Za 5 NK jeugdmarathon    
Zo 6 6 Banen  D -C -M  20.00
Ma 7 Jan van der Hoorn MC 6 worstenrace Cat.1 - Cat.2 21.30
Ma 14 Jan van der Hoorn MC 7 Cat.5 - Cat.3 - Cat.4 21.30
Ma 21 Jan van der Hoorn MC 7 Cat.2 - Cat.1 21.30
Ma 28 Jan van der Hoorn MC 8 finale Cat.3 - Cat.4 - Cat.5 21.30
       
  MAART    
Ma 7 Jan van der Hoorn MC 8 finale Cat.1 - Cat.2 21.30
Ma 14 KvH Jeugd + prijsuitreiking jeugdcompetitie   17.30
Ma 14 Kampioenschap van Haarlem Alle cat. 20.00
  prijsuitreiking competitie    
       
  Wijzigingen voorbehouden    

 

Deelname

Deelnemen kunnen zij die in het bezit zijn van een abonnement en licentie voor de Kunstijsbaan Haarlem. De kosten voor deelname bedragen €20,- ( de kosten voor het zesbanen bedragen €20,-). Te laat inschrijven word er een boete van €5,- berekend( boven op het inschrijfgeld). Voor Dames, C1 en C2 maken wij een uitzondering.

Categorie-indeling

Dames, C1 en C2 – leeftijd minimaal 16 jaar.

M1, M2, M3 en M4 – leeftijd minimaal 39 jaar, op 1 juli voorafgaande aan het seizoen 2016 - 2017

Inschrijving

Inschrijven voor de marathoncompetitie seizoen 2016 – 2017 vindt plaats vanaf 10-10 en 17-10-2016. We schrijven twee avonden in aan het begin van het seizoen, boven in het jurylokaal. Bij inschrijven het volgende meenemen relatienummer, soort abonnement transpondernummer en je eventueel je huidige beennummer. Bij het inschrijven ontvangt de deelnemer(ster) in dien nodig een beennummer, dat met tape of garen dient te bevestigen aan het rechter zijkant (iets naar achteren gedraaid) van het rechterdijbeen. Spelden zijn niet toegestaan. Het is verboden om met schaatsen aan het juryruimte te betreden. Indien het niet mogelijk is om je in de eerste maandagavonden niet kan in schrijven ,laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Promotie-degradatie reglement

De beste rijders van de competitie kunnen in overleg met de Marathon Commissie promoveren of , dit ter beoordeling van Marathon Commissie , degraderen. Het aantal rijders wat van de Landelijke Technische Commissie Marathon toegevoegd mag worden aan de landelijke lijst van de 1e Divisie/Dames wordt in overleg met de Gewestelijke Technische Commissie Marathon uit de beste geklasseerde C1/Dames van de marathoncompetitie gekozen (zesbanen).

Baanselectie

De geselecteerden worden door de Marathon Commissie in overleg met de selectietrainer(s) gekozen/gevraagd. Enkele criteria zijn : Ambitie, aanleg, leeftijd en het willen trainen in de zomer.

Transponders

Het is verplicht om met werkende transponder de wedstrijd te rijden. De transponder dient te gedragen te worden om de enkel, zodat een ieder gelijke kansen heeft. Indien er geen transponder wordt gedragen is het niet toegestaan te starten aan de wedstrijd. Zorg ervoor dat je transponder op tijd is geactiveerd bij www.mylaps.com

Geen werkende transponder om welke reden dan ook geen uitslag.

Wedstrijden

Landelijke rijders kunnen niet meer deelnemen aan de baancompetitie. De wedstrijden van de Marathoncompetitie worden zoveel mogelijk volgens het reglement van de Landelijk Technische Commissie Marathon verreden. We gaan twee keer achter opvolgend bellen voor de punten die mee niet meer mee tellen voor het klassement, hier komt een sprintklassement over alle categorieën voor. Ook de premiesprints gaan we op andere manier doen, scheidsrechter beslist wanneer deze gehouden gaan worden. De 3 geldpremies gaan naar diegene die het hoogste aantal punten heeft na de twee premieronden. Bij gelijke stand zal de laatste premieronde de doorslag geven. De punten die je bij de premieronden krijgt zijn 1e – 3punten, 2e – 2punten en 3e – 1punt. De geldpremies blijven het zelfde als andere jaren, gelieve deze direct na de wedstrijd af te halen bij de jury. De premiesprints kunnen ook anders verlopen als de scheidsrechter beslist. Het aantal ronden per categorie en bijbehorende premiesprints is als volgt:

De winnaar rijdt het hierboven genoemde aantal ronden, als er is geen spraken meer van uitloop ronden. Als er in de wedstrijd 1 of 2 rijders één ronden voorsprong hebben krijgt het peloton de bel op 3 en finish op 2. Bij 3 of meer rijders gaat de bel op 6 en finish op 5. Of als de scheidsrechter anders beslist.

De rijders die op 1 of meer ronden achterstand hebben op het peloton dienen de wedstrijd op 5 ronden voor de eerste finish de wedstrijd te verlaten. Na het eindigen van de wedstrijd zo snel mogelijk het ijs te verlaten of als zij daartoe worden verzocht door de scheidsrechter. Een uitzondering is dat bij de Dames daar blijven de achterblijvers in de wedstrijd en rijden door tot de bel en finishen de volgende ronden allemaal, of als de scheidsrechter anders beslist. Bij het niet opvolgen van de aanwijzingen van scheidsrechter of speaker kan diskwalificatie volgen.

UITSLAG

De uitslag van de wedstrijden en premiesprints worden bepaald doormiddel van de transponderuitslag. De videofinish wordt bekeken voor de 1e vijf rijders indien de jury van aankomst dit nodig acht. Tijdens de finish proces niet het jurylokaal betreden. De uitslag word opgehangen op het bord onder aan de trap. Bezwaar aangaande de uitslag van een wedstrijd kun je tot 15 minuten na afloop bij de scheidsrechter indienen. Daarna is de uitslag definitief, daar kan geen bezwaar over ingediend worden.

Jeugdmarathons

De jeugd gaan een vast nummer krijgen voor het seizoen ‘16/’17. Op de wedstrijddagen een half uur voor het begin wedstrijd de presentlijst teken in de jurylokaal (niet teken geen uitslag). De jeugd is ook verplicht met transponders vanaf categorie pupil B. Bij de laatste wedstrijd van het seizoen graag de beennummers weer inleveren. Wij willen graag van de jeugd ook hun e-mailadres hebben, zodat we jullie ook kunnen benaderen voor wedstrijden .Gelieve je naam, categorie, beennummer, leeftijd, transpondernummer en naam ijsclub mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OVERIGE

 • Het Kampioenschap van Haarlem voor Dames en Heren word bij elkaar gevoegd en gaat over 50 ronden, zoals het hele seizoen transponder verplicht.
 • Het Kampioenschap van Haarlem gaan we ook voor de jeugd houden op de laatste maandag van het seizoen voor alle categorieën.
 • Het Kampioenschap van Haarlem is alleen voor diegene toegestaan, die competitie hebben gereden seizoen ‘16/’17
 • Het inschrijven van de competitie kan alleen met een huidige relatienummer seizoen ‘16/’17 en wedstrijd abonnement.
 • De deelnemers(sters) dienen nauwkeurig de aanwijzingen van de scheidsrechter en speaker op te volgen
 • Indien een deelnemer(ster) de wedstrijd staakt, dient men af te melden bij de scheidsrechter.
 • Deelnemers(sters) mogen niet buiten mededinging in een andere dan hun eigen categorie meerijden
 • Het is niet toegestaan om in de bochten of langs de kant te staan, deelnemers(sters) welke de wedstrijd hebben gestaakt c.q. gefinisht zijn dienen het ijs te verlaten.
 • De scheidrechter beslist of een overtreding van het wedstrijdreglement aanleiding is een deelnemer(ster) te declasseren of te diskwalificeren.
 • Het is verplicht om snij vaste handschoenen/ wanten, snij vaste scheen/enkelbescherming, kleding met lange mouwen en broekspijpen te dragen.
 • Vanaf dit seizoen is het verplicht om een helm te dragen. Bij wedstrijden nationaal en regiotop is ook een snij vast kraagje (zoals bij het shorttrack) verplicht
 • De buizen moeten gesloten zijn en de bladeinden moeten zijn afgerond met een straal van minimaal 10 mm
 • Elke handeling of wijken van lijn, welke gevaar of hinder voor enig deelnemer(ster) zou kunnen opleveren is verboden. Voornamelijk worden genoemd; bij het ingehaald worden, af te wijken van de lijn, bij het inhalen de ingehaalde deelnemer(ster) te hinderen, men mag elkaar niet hinderen of aanraken.
 • Zorg dat je voor aanvang wedstrijden op tijd aanwezig bent.
 • Dit reglement is een aanvulling op het landelijke reglement die door de KNSB is op gesteld.
 • Voor Zesbanen-rijders houd de site www.knsb-regio-west.nl voor actuele zaken in de gaten.
 • Helmen zij vanaf dit seizoen ook verplicht. Er zijn drie soorten helmen goed gekeurd door de KNSB. Dit zijn; (Cadomotus) Marchese, type Aerospeed ,ST/EVO, type SS3-10 en LAS, type Mistral Ice. Bekijk ook  de reglementen over de uitrusting

In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de scheidsrechter.

Voor vragen opmerkingen richten tot het volgende adres,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deelname

Deelnemen kunnen zij die in het bezit zijn van een abonnement en licentie voor de Kunstijsbaan Haarlem. De kosten voor deelname bedragen €20,- ( de kosten voor het zesbanen bedragen €20,-). Te laat inschrijven word er een boete van €5,- berekend( boven op het inschrijfgeld). Voor Dames, C1 en C2 maken wij een uitzondering.

Categorie-indeling

Dames, C1 en C2 – leeftijd minimaal 16 jaar.

M1, M2, M3 en M4 – leeftijd minimaal 39 jaar, op 1 juli voorafgaande aan het seizoen 2015 - 2016

Inschrijving

Inschrijven voor de marathoncompetitie seizoen 2015 – 2016 vindt plaats vanaf 5-10 en 12-10-2015. We schrijven twee avonden in aan het begin van het seizoen, boven in het jurylokaal. Bij inschrijven het volgende meenemen relatienummer, soort abonnement transpondernummer en je eventueel je huidige beennummer. Bij het inschrijven ontvangt de deelnemer(ster) in dien nodig een beennummer, dat met tape of garen dient te bevestigen aan het rechter zijkant (iets naar achteren gedraaid) van het rechterdijbeen. Spelden zijn niet toegestaan. Het is verboden om met schaatsen aan het juryruimte te betreden. Indien het niet mogelijk is om je in de eerste maandagavonden niet kan in schrijven ,laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Promotie-degradatie reglement

De beste rijders van de competitie kunnen in overleg met de Marathon Commissie promoveren of , dit ter beoordeling van Marathon Commissie , degraderen. Het aantal rijders wat van de Landelijke Technische Commissie Marathon toegevoegd mag worden aan de landelijke lijst van de 1e Divisie/Dames wordt in overleg met de Gewestelijke Technische Commissie Marathon uit de beste geklasseerde C1/Dames van de marathoncompetitie gekozen (zesbanen).

Baanselectie

De geselecteerden worden door de Marathon Commissie in overleg met de selectietrainer(s) gekozen/gevraagd. Enkele criteria zijn : Ambitie, aanleg, leeftijd en het willen trainen in de zomer.

Transponders

Het is verplicht om met werkende transponder de wedstrijd te rijden. De transponder dient te gedragen te worden om de enkel, zodat een ieder gelijke kansen heeft. Indien er geen transponder wordt gedragen is het niet toegestaan te starten aan de wedstrijd. Zorg ervoor dat je transponder op tijd is geactiveerd bij www.mylaps.com

Geen werkende transponder om welke reden dan ook geen uitslag.

Wedstrijden

Landelijke rijders kunnen niet meer deelnemen aan de baancompetitie. De wedstrijden van de Marathoncompetitie worden zoveel mogelijk volgens het reglement van de Landelijk Technische Commissie Marathon verreden. We gaan twee keer achter opvolgend bellen voor de punten die mee niet meer mee tellen voor het klassement, hier komt een sprintklassement over alle categorieën voor. Ook de premiesprints gaan we op andere manier doen, scheidsrechter beslist wanneer deze gehouden gaan worden. De 3 geldpremies gaan naar diegene die het hoogste aantal punten heeft na de twee premieronden. Bij gelijke stand zal de laatste premieronde de doorslag geven. De punten die je bij de premieronden krijgt zijn 1e – 3punten, 2e – 2punten en 3e – 1punt. De geldpremies blijven het zelfde als andere jaren, gelieve deze direct na de wedstrijd af te halen bij de jury. De premiesprints kunnen ook anders verlopen als de scheidsrechter beslist. Het aantal ronden per categorie en bijbehorende premiesprints is als volgt:

De winnaar rijdt het hierboven genoemde aantal ronden, als er is geen spraken meer van uitloop ronden. Als er in de wedstrijd 1 of 2 rijders één ronden voorsprong hebben krijgt het peloton de bel op 3 en finish op 2. Bij 3 of meer rijders gaat de bel op 6 en finish op 5. Of als de scheidsrechter anders beslist.

De rijders die op 1 of meer ronden achterstand hebben op het peloton dienen de wedstrijd op 5 ronden voor de eerste finish de wedstrijd te verlaten. Na het eindigen van de wedstrijd zo snel mogelijk het ijs te verlaten of als zij daartoe worden verzocht door de scheidsrechter. Een uitzondering is dat bij de Dames daar blijven de achterblijvers in de wedstrijd en rijden door tot de bel en finishen de volgende ronden allemaal, of als de scheidsrechter anders beslist. Bij het niet opvolgen van de aanwijzingen van scheidsrechter of speaker kan diskwalificatie volgen.

UITSLAG

De uitslag van de wedstrijden en premiesprints worden bepaald doormiddel van de transponderuitslag. De videofinish wordt bekeken voor de 1e vijf rijders indien de jury van aankomst dit nodig acht. Tijdens de finish proces niet het jurylokaal betreden. De uitslag word opgehangen op het bord onder aan de trap. Bezwaar aangaande de uitslag van een wedstrijd kun je tot 15 minuten na afloop bij de scheidsrechter indienen. Daarna is de uitslag definitief, daar kan geen bezwaar over ingediend worden.

Jeugdmarathons

De jeugd gaan een vast nummer krijgen voor het seizoen ‘15/’16. Op de wedstrijddagen een half uur voor het begin wedstrijd de presentlijst teken in de jurylokaal (niet teken geen uitslag). De jeugd gaan wij ook verplichten met transponders vanaf categorie pupil B, er is wel iemand in de familie die er een heeft en ook wij kunnen ze verstreken. Kosten hiervoor zijn €65,- deze transponder gaat +/-vijf jaar mee. Bij de laatste wedstrijd van het seizoen graag de beennummers weer inleveren. Wij willen graag van de jeugd ook hun e-mailadres hebben, zodat we jullie ook kunnen benaderen voor wedstrijden .Gelieve je naam, categorie, beennummer, leeftijd, transpondernummer en naam ijsclub mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OVERIGE

 • Het Kampioenschap van Haarlem voor Dames en Heren word bij elkaar gevoegd en gaat over 50 ronden, zoals het hele seizoen transponder verplicht.
 • Het Kampioenschap van Haarlem gaan we ook voor de jeugd houden op de laatste maandag van het seizoen voor alle categorieën.
 • Het Kampioenschap van Haarlem is alleen voor diegene toegestaan, die competitie hebben gereden seizoen ‘15/’16
 • Het inschrijven van de competitie kan alleen met een huidige relatienummer seizoen ‘15/’16 en wedstrijd abonnement.
 • De deelnemers(sters) dienen nauwkeurig de aanwijzingen van de scheidsrechter en speaker op te volgen
 • Indien een deelnemer(ster) de wedstrijd staakt, dient men af te melden bij de scheidsrechter.
 • Deelnemers(sters) mogen niet buiten mededinging in een andere dan hun eigen categorie meerijden
 • Het is niet toegestaan om in de bochten of langs de kant te staan, deelnemers(sters) welke de wedstrijd hebben gestaakt c.q. gefinisht zijn dienen het ijs te verlaten.
 • De scheidrechter beslist of een overtreding van het wedstrijdreglement aanleiding is een deelnemer(ster) te declasseren of te diskwalificeren.
 • Het is verplicht om snij vaste handschoenen/ wanten, snij vaste scheen/enkelbescherming, kleding met lange mouwen en broekspijpen te dragen.
 • Bij wedstrijden nationaal en regiotop is het verplicht om met helm en snij vast kraagje (zoals bij het shorttrack) verplicht
 • De buizen moeten gesloten zijn en de bladeinden moeten zijn afgerond met een straal van minimaal 10 mm
 • Elke handeling of wijken van lijn, welke gevaar of hinder voor enig deelnemer(ster) zou kunnen opleveren is verboden. Voornamelijk worden genoemd; bij het ingehaald worden, af te wijken van de lijn, bij het inhalen de ingehaalde deelnemer(ster) te hinderen, men mag elkaar niet hinderen of aanraken.
 • Zorg dat je voor aanvang wedstrijden op tijd aanwezig bent.
 • Dit reglement is een aanvulling op het landelijke reglement die door de KNSB is op gesteld.
 • Voor Zesbanen-rijders houd de site www.knsb-regio-west.nl voor actuele zaken in de gaten.
 • Helmen word landelijk verplicht nu gaan we dit wel adviseren, maar is nog vrijwillig. Echter gaan we dit over twee ook verplichten richting de rijders. Er zijn drie soorten helmen goed gekeurd door de KNSB. Dit zijn; (Cadomotus) Marchese, type Aerospeed ,ST/EVO, type SS3-10 en LAS, type Mistral Ice

In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de scheidsrechter.

Voor vragen opmerkingen richten tot het volgende adres,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Datum Inschrijving Tijd Categorie Info
19 oktober 2014 vanaf 16:30 17:30-19.30 pupillen c+d+e, b, a en junioren c, b JGD 1
2 november 2014 vanaf 16:30 17:30-19.30 pupillen c+d+e, b, a en junioren c, b JGD 2
30 november 2014 Niet mogelijk 17:30-19.30 pupillen c+d+e, b, a en junioren c, b JGD 3
18 januari 2015 Niet mogelijk 17:30-19.30 pupillen c+d+e, b, a en junioren c, b JGD 4 Finale

 

De jeugd krijgt een vast nummer voor de wedstrijden. Op de wedstrijddagen een half uur voor het begin wedstrijd de presentlijst teken in de jurylokaal (niet teken geen uitslag). De jeugd gaan wij ook verplichten met transponders vanaf categorie pupil B, er is wel iemand in de familie die er een heeft en ook wij kunnen ze verstreken. Kosten hiervoor zijn €65,- deze transponder gaat vier jaar mee. Bij de laatste wedstrijd van het seizoen graag de beennummers weer inleveren. Wij willen graag van de jeugd ook hun e-mailadres hebben, zodat we jullie ook kunnen benaderen voor wedstrijden .Gelieve je naam, categorie, beennummer,leeftijd, transpondernummer en naam ijsclub mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven voor de competitie kan alleen op de eerste 2 avonden. Wil je dan nog niet meedoen maar bij latere wedstrijden wel schrijf je dan wel vast in. Inschrijven is gratis. Bij de inschrijving krijg je een beennummer dat je moet dragen tijdens de wedstrijden aan de zijkant van je rechterbeen. Je kunt dit nummer het hele seizoen gebruiken en bij de laatste wedstrijd weer inleveren.

KvK-nummer: 71591605