Beste marathonschaatsers,

Op Zaterdag 25 September opent IJsbaan Haarlem weer haar deuren. Hoe COVID zich de komende winter gaat ontwikkelen en wat precies de maatregelen van de overheid zullen zijn weten wij niet maar wij gaan ervan uit dat de marathons gewoon doorgang kunnen vinden. De Covid-19 protocollen van zowel IJsbaan Haarlem als de Baancommissie Haarlem zullen gepubliceerd worden op de respectievelijke websites: www.ijsbaanhaarlem.nl en www.bchaarlem.nl.

De marathons op maandagavond kunnen dus weer van start gaan, met op Maandag 27 September de bekende spek en bonen marathon en vanaf 4 Oktober starten de competities weer.  Wie vorig seizoen al ingeschreven en betaald heeft hoeft dit niet te doen voor aankomend seizoen!  Jullie blijven gewoon op de startlijst staan. Degenen die nog niet ingeschreven hebben of evt. nog willen wisselen van categorie verzoeken we om hier in te schrijven:  https://inschrijven.schaatsen.nl/. Je schrijft je daar eenmalig in voor de gehele marathoncompetitie Haarlem 2021-2022. Wij verzoeken je het inschrijfgeld van € 20,00 voor aanvang van de wedstrijd over te maken op onze bankrekening: NL 70 INGB 0008 9454 58 t.n.v. MARATHON COMMISSIE. Of je schrijft je in voor één wedstrijd, dit kost € 5,00 (plus daglicentie). Ook deelnemers zonder abonnement maar met een baankaart voor Haarlem kunnen inschrijven. Inschrijving is mogelijk gedurende het gehele seizoen, tot 1 dag voor elke wedstrijd. De nummers vermeld bij inschrijven.schaatsen.nl zijn niet de beennummers maar slechts volgnummers! Je behoudt gewoon je eigen beennummer en we proberen je nummer te behouden als je van categorie wisselt. Als dit niet lukt nemen we contact op. Nieuwe deelnemers kunnen een beennummer afhalen boven in de juryruimte.

Vergeet niet je transponder te registreren in mijn.knsb.nl.

We hebben een sponsor en naamgever voor de marathoncompetitie: Jan van der Hoorn, de schaats-, skeeler- en triathlon specialist! Deze zorgt voor veel leuke extra prijzen! Jan van Hoorn gaat vanaf komend seizoen de schaatswinkel op IJsbaan Haarlem exploiteren. Meer informatie is binnenkort te vinden op www.schaatssport-haarlem.nl.

De uitslagen worden niet meer op papier geprint.  We hebben in samenwerking met de KNSB een app gelanceerd waarop je de uitslagen, startlijsten en andere wedstrijdinformatie direct na publicatie kan zien. De app is te downloaden op:   www.sportity.com . (op google play of app-store klikken) Als je de app hebt gedownload dan kun je het marathon channel toevoegen door op de app channel te klikken en dan het password: marathonHAA op te geven.  

De schaatsers die aan het zesbanen toernooi willen meedoen kunnen zich aanmelden bij Tjierd Kooij via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De marathonkalender is ook gereed. Let op : De spek en bonen marathon wordt gesplitst in twee wedstrijden. De categorieën 1/2 starten om 21.30 uur en de categorieën 3/4/5 starten om 22.15 uur.

Baancommissie Haarlem Marathon

KvK-nummer: 71591605