Marathon

Beste marathonschaatsers,

Op Zaterdag 25 September opent IJsbaan Haarlem weer haar deuren. Hoe COVID zich de komende winter gaat ontwikkelen en wat precies de maatregelen van de overheid zullen zijn weten wij niet maar wij gaan ervan uit dat de marathons gewoon doorgang kunnen vinden. De Covid-19 protocollen van zowel IJsbaan Haarlem als de Baancommissie Haarlem zullen gepubliceerd worden op de respectievelijke websites: www.ijsbaanhaarlem.nl en www.bchaarlem.nl.

De marathons op maandagavond kunnen dus weer van start gaan, met op Maandag 27 September de bekende spek en bonen marathon en vanaf 4 Oktober starten de competities weer.  Wie vorig seizoen al ingeschreven en betaald heeft hoeft dit niet te doen voor aankomend seizoen!  Jullie blijven gewoon op de startlijst staan. Degenen die nog niet ingeschreven hebben of evt. nog willen wisselen van categorie verzoeken we om hier in te schrijven:  https://inschrijven.schaatsen.nl/. Je schrijft je daar eenmalig in voor de gehele marathoncompetitie Haarlem 2021-2022. Wij verzoeken je het inschrijfgeld van € 20,00 voor aanvang van de wedstrijd over te maken op onze bankrekening: NL 70 INGB 0008 9454 58 t.n.v. MARATHON COMMISSIE. Of je schrijft je in voor één wedstrijd, dit kost € 5,00 (plus daglicentie). Ook deelnemers zonder abonnement maar met een baankaart voor Haarlem kunnen inschrijven. Inschrijving is mogelijk gedurende het gehele seizoen, tot 1 dag voor elke wedstrijd. De nummers vermeld bij inschrijven.schaatsen.nl zijn niet de beennummers maar slechts volgnummers! Je behoudt gewoon je eigen beennummer en we proberen je nummer te behouden als je van categorie wisselt. Als dit niet lukt nemen we contact op. Nieuwe deelnemers kunnen een beennummer afhalen boven in de juryruimte.

Vergeet niet je transponder te registreren in mijn.knsb.nl.

We hebben een sponsor en naamgever voor de marathoncompetitie: Jan van der Hoorn, de schaats-, skeeler- en triathlon specialist! Deze zorgt voor veel leuke extra prijzen! Jan van Hoorn gaat vanaf komend seizoen de schaatswinkel op IJsbaan Haarlem exploiteren. Meer informatie is binnenkort te vinden op www.schaatssport-haarlem.nl.

De uitslagen worden niet meer op papier geprint.  We hebben in samenwerking met de KNSB een app gelanceerd waarop je de uitslagen, startlijsten en andere wedstrijdinformatie direct na publicatie kan zien. De app is te downloaden op:   www.sportity.com . (op google play of app-store klikken) Als je de app hebt gedownload dan kun je het marathon channel toevoegen door op de app channel te klikken en dan het password: marathonHAA op te geven.  

De schaatsers die aan het zesbanen toernooi willen meedoen kunnen zich aanmelden bij Tjierd Kooij via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De marathonkalender is ook gereed. Let op : De spek en bonen marathon wordt gesplitst in twee wedstrijden. De categorieën 1/2 starten om 21.30 uur en de categorieën 3/4/5 starten om 22.15 uur.

Baancommissie Haarlem Marathon

Beste marathonschaatsers,

Ondanks alle maatregelen rondom het coronavirus, kan IJsbaan Haarlem dit seizoen zijn deuren weer gewoon openen. Alle sporten, zowel binnen als buiten worden weer toegestaan door de regering en het NOC*NSF. We zullen ons wel aan het corona protocollen zoals deze gelden op de ijsbaan Haarlem moeten houden. De Covid-19 protocollen van zowel IJsbaan Haarlem als de Baancommissie Haarlem zijn te vinden op de respectievelijke websites: www.ijsbaanhaarlem.nl en www.bchaarlem.nl .

De marathon competities op maandagavond kunnen ook weer van start gaan. Het is verplicht om je daarvoor in te schrijven op https://inschrijven.schaatsen.nl/ .  Je schrijft je daar eenmalig in voor de gehele marathoncompetitie Haarlem 2020-2021.

Om drukte in de juryruimte te voorkomen i.v.m. de coronamaatregelen verzoeken wij het inschrijfgeld van € 20,00 voor aanvang van de wedstrijd over te maken op onze bankrekening: NL 70 INGB 0008 9454 58 t.n.v. MARATHON COMMISSIE. Of je schrijft je in voor één wedstrijd, dit kost € 5,00 (plus daglicentie). Ook deelnemers zonder abonnement maar met een baankaart voor Haarlem kunnen inschrijven. Inschrijving is mogelijk gedurende het gehele seizoen, tot 1 dag voor elke wedstrijd.

Vergeet niet je transponder te registreren in mijn.knsb.nl. We hebben bovendien een mooie sponsor en naamgever voor de marathoncompetitie gevonden: Jan van der Hoorn, de schaats-, skeeler- en triatlon specialist! Deze zorgt voor veel leuke extra prijzen!

De schaatsers die aan het zesbanen toernooi willen meedoen kunnen zich aanmelden bij Tjierd Kooij via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De marathonkalender is ook gereed. Let op : De spek en bonen marathon wordt gesplitst in twee wedstrijden. De categorieën 1/2 starten om 21.30 uur en de categorieën 3/4/5 starten om 22.15 uur.

Baancommissie Haarlem Marathon

Het einde van het schaatsseizoen komt al weer snel in zicht! Traditiegetrouw organiseren wij aan het einde van het seizoen het kampioenschap van Haarlem. Het kampioenschap zal a.s. Maandag 9 Maart 2020 plaatsvinden. We beginnen om 17.00 uur met het inschrijven/aanmelden voor de jeugdmarathons (Pupillen en Junioren C). Daarna volgen de wedstrijden jeugdmarathon vanaf 17.30 uur met aansluitend de huldigingen van de kampioenen van Haarlem en de eerste 3 van het jeugdmarathon klassement. Aanmelden kan tot 10 minuten voor aanvang van betreffende wedstrijd.

Vervolgens gaan we om 20.00 uur de Nederlandse marathon kampioenen huldigen d.m.v. een ereronde. Tijdens de afgelopen Nederlandse Kampioenschappen Jeugdmarathon op 8 februari 2020 op de IJsbaan van Hoorn zijn een aantal Haarlemmers zeer succesvol geweest en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan!

Om 20.10 uur zal het startschot klinken voor de deelnemers (vanaf Junioren B) van het Kampioenschap van Haarlem. Na de wedstrijd (21.00 uur) is er nog gelegenheid om te trainen. Om 21.15 uur zullen in Maartens café de prijzen van de baancompetitie en het kampioenschap van Haarlem uitgereikt worden. Ook de Ben Hagen Trofee zal worden uitgereikt.

Tijd Categorie Aantal ronden  
Vanaf 17.00 Inschrijven Jeugd      
17.30 Jongens Pupillen DEF 5  
17.40 Meisjes Pupillen CDEF   4  
17.50 Jongens Pupillen C   5  
18.00 Meisjes Pupillen B   6  
18.10 Jongens Pupillen B   8  
18.20 Huldiging Bovenstaande categorieën   1 kampioen van Haarlem
Nrs. 1/2/3 van de jeugdcompetitie
18.30 Meisjes Pupillen A   7  
18.45 Jongens Pupillen A   9  
19.00 Meisjes Junioren C   15  
19.15 Jongens Junioren C   25  
19.30 Huldiging Bovenstaande categorieën   1 kampioen van Haarlem
Nrs. 1/2/3 van de jeugdcompetitie
20.00 Huldiging Nederlandse Kampioenen Jeugdmarathon   Ereronde
20.10 Alle categorieën vanaf Junioren B 50 Kampioenschap van Haarlem
21.15 Prijsuitreiking kampioenschap van Haarlem en baancompetitie   In Maartens café

 

Het einde van het schaatsseizoen komt al weer snel in zicht! Traditiegetrouw organiseren wij aan het einde van het seizoen het kampioenschap van Haarlem. Het kampioenschap zal a.s. Maandag 11 Maart 2019 plaatsvinden. We beginnen om 17.00 uur met het inschrijven/tekenen voor de jeugdmarathons (Pupillen en Junioren C). Daarna volgen de wedstrijden jeugdmarathon vanaf 17.30 uur met aansluitend de huldigingen van de kampioenen en de eerste 3 van het jeugdmarathon klassement.

Om 20.10 uur zal het startschot klinken voor de deelnemers (vanaf Junioren B) van het Kampioenschap van Haarlem. Na de wedstrijd (21.00 uur) is er nog gelegenheid om te trainen. Om 21.15 uur zullen in Maartens café de prijzen van de baancompetitie en het kampioenschap van Haarlem uitgereikt worden. Ook de Ben Hagen Trofee wordt uitgereikt alsmede de overall competitie winnaar.

Tijd Categorie Aantal ronden  
Vanaf 17.00 Inschrijven/tekenen Jeugd      
17.30 Jongens Pupillen DEF 4    
17.40 Meisjes Pupillen CDEF   4  
17.50 Jongens Pupillen C   5  
18.00 Meisjes Pupillen B   6  
18.15 Jongens Pupillen B   7  
18.30 Huldiging Bovenstaande categorieën   1 kampioen van Haarlem Nrs. 1/2/3 van de jeugdcompetitie
18.45 Meisjes Pupillen A   7  
19.00 Jongens Pupillen A   9  
19.15 Meisjes Junioren C   15  
19.30 Jongens Junioren C   25  
19.45 Huldiging Bovenstaande categorieën   1 kampioen van Haarlem Nrs. 1/2/3 van de jeugdcompetitie
       
20.10 Alle categorieën vanaf Junioren B 50 Kampioenschap van Haarlem
21.15 Prijsuitreiking kampioenschap van Haarlem en baancompetitie   In Maartens café

 

Zaterdag 16 Februari 2019 gaat het KPN NK Jeugdmarathon van start in Dronten. Vanuit Haarlem mogen er ruim 40 schaatsers meedoen in de categorieën Pupillen B t/m Junioren A.

Informatie en deelnemerslijsten zijn te vinden op:  https://www.schaatsen.nl/kalender/2019/2/kpn-nk-jeugdmarathon/ en op Facebook: https://www.facebook.com/NKjeugdmarathonschaatsen/

KvK-nummer: 71591605