Workshop omgaan met beginnende blessures | bijeenkomst voor trainers op woensdag 6 april

Thema en Inhoud
Trainers krijgen vooral tijdens de zomertrainingen, maar ook in de winter vaak te maken met pijntjes of blessures bij sporters. Soms is het lastig te zien of een klacht hoort bij het normale trainen, zoals bij spierpijn, of het om een beginnende blessure gaat. Hoe ga je hier als trainer mee om? Wanneer stuur je iemand naar een fysiotherapeut. En vooral, hoe kun je klachten voorkomen?

In een workshop probeert Sharon Portegies antwoord op o.a. deze vragen te geven. Sharon is al jaren verbonden aan Schaatsacademie Haarlem als fysiotherapeut en werkzaam voor verschillende schaatsers en schaatsteams in en rond Haarlem. Daarom heeft Sharon een erg goed beeld van veelvoorkomende klachten en problemen, en hoe hiermee om te gaan. Door de workshop probeert Sharon deze kennis te delen om zo een bijdrage te leveren aan het trainen en sporten op een gezonde manier.

Doel
Clubtrainers weten hoe als trainer om te gaan met pijntjes en veel voorkomende blessures bij schaatsers tijdens trainingen, kunnen veel voorkomende blessures in de talentontwikkeling in het schaatsen benoemen en weten wat belangrijk is om blessures te voorkomen.

Voor wie 
Alle trainers die actief zijn op ijsbaan Haarlem. Ook trainers van de ijsbanen Amsterdam, Alkmaar en Hoorn zijn welkom. Om een indicatie van het aantal deelnemers te krijgen stellen we een aanmelding op prijs door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit is echter niet verplicht.

Wanneer
Woensdag 6 april van 19.00 tot 21.00

Waar
De presentatie wordt gegeven op Tingietersweg 60, 2031ES Haarlem. Dit is in de Waarderpolder vlakbij het Spaarne.

Opleidingspunten
Door deelname aan de workshop zijn 2 opleidingspunten te verdienen voor de KNSB-trainerslicentie.

Vragen
Als er vooraf al interessant vragen zijn, dan horen we dat graag. Mogelijk kan Sharon dit verwerken in de presentatie.
Voor deze en andere vragen kunt u mailen naar
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

KvK-nummer: 40532327