Een tien kilometer op (hoog) wedstrijdniveau rijden, dat kunnen talentvolle schaatsers maar weinig. Bob de Jong (die in zijn lange loopbaan liefst vier olympische medailles op de langste afstand verzamelde) en Herman Nota organiseren daarom een jaarlijks terugkerende tien kilometerwedstrijd in Haarlem. Zondag 5 maart staat de vierde editie op het programma. Inschrijven is nog mogelijk via Schaatsen.nl

10km-ervaring
Het doel van de wedstrijd is om jonge rijders een kans te geven om de langste afstand in het schaatsen vaker te gaan ervaren. Nota: “De uitdaging om 25 ronden zo snel mogelijk te rijden en je te kunnen meten met andere rijders is de pure vorm van de sport. Het mentale gevecht onderweg, 25 ronden lang... Er kunnen maximaal 32 rijders aan de start verschijnen en er zal in kwartetvorm worden gereden, dus met vier rijders tegelijk in de baan. 

Dames 5 km
Ook voor de dames is er een mogelijkheid om ervaring op te doen op hun langste afstand, 5 kilometer

Bloksma Sponsor - win een retro-ijskast
Om de wedstrijd te kunnen organiseren is Bloksma Keukens uit Leimuiden (ooit sponsor van De Jong) ingestapt om dit initiatief te kunnen organiseren. Bloksma is ook naamgever van de wedstrijd.
Toeschouwers en deelnemers maken deze avond kans om een retro-koelkast te winnen

Kom kijken, aanmoedigen en win een koelkast op 5 maart. Dank aan Bloksma Keukens  in Leimuiden.

;


KvK-nummer: 40532327