Na een druk marathonweekend voor veel rijders was het maandag 9 november weer tijd voor een Baanmarathon. Op zaterdag was een aantal dames aanwezig bij de Regiotop wedstrijd voorafgaand aan de landelijke marathon in Deventer en zondagavond werd de 2e wedstrijd in het zesbanentoernooi gereden in Haarlem. Tijdens de zesbanenwedstrijden waren er veel valpartijen waardoor niet iedereen (fit) aan de start stond op maandagavond.

De mannen van de C2 begonnen met 16 rijders aan hun wedstrijd over 25 ronden.

Het begin van de wedstrijd verliep op 1 valpartij na rustig. Met nog 15 ronden te gaan klonk de bel voor de tussensprint. Twee ronden achter elkaar waren er punten te verdienen. Stan van der Hulst pakte de eerste punten voor Sietse de Koning en Simon Wijte. De ronde erna kwam Simon Wijte al eerste over de streep voor Sietse de Koning.

Door de versnelling bij de tussensprint werken Jitze Koops  en Klaas Zijlstra op achterstand gereden en even later moest ook Daan Zoetemelk het peloton laten gaan.

De wedstrijd liep uit op een massasprint die gewonnen werd door Stan van der Hulst, voor #48 en Simon Wijte. Simon gaat ook aan kop in het klassement.

Voor de Dames stonden er 25 ronden op het bord bij de start. Er werd rustig gereden in het begin van de wedstrijd en niemand nam het initiatief om weg te rijden. Na 10 ronden versnelde Tyrza Mollee bij het horen van de bel voor de tussensprint. Vlak voor de streep kwamen Ella van Vloten en Anouk van der Kieft haar nog voorbij. De tweede tussensprint was wederom een prooi voor Ella en Anouk, die inmiddels een kleine voorsprong op het peloton te pakken hadden. Kika Banning pakte de laatste premie. Ella en Anouk reden door en kregen gezelschap van Kika en Tamar van der Zwaan.

De groep van vier werd weer teruggehaald en met nog 9 ronden te gaan was alles weer bij elkaar.

Joyce Mollers reed al een heel aantal ronden alleen nadat zij gelost was uit het peloton, met nog een kleine versnelling wist zij te voorkomen dat ze gedubbeld werd. Ook Ingrid Ruijgrok reed lang alleen maar kon toch nog mee met het peloton nadat ze werd ingehaald.

Ook hier eindigde de wedstrijd in een sprint, Ella van Vloten was iedereen te snel af, Kika Banning werd tweede en Famke Wilmink derde. Anouk van der Kieft en Tyrza Mollee completeerde de top 5.

De snelste ronde van de wedstrijd werd gereden door Ella van Vloten in 32.9

In het klassement nam Ella de leiding over van Pien van den Bos die nu derde staat, Tyrza klom naar de tweede plaats.  

De C1/M1 rijders zagen het rondebord op 50 staan bij de start van hun wedstrijd. Dit schrok Daan Kostelijk totaal niet af en meteen na een paar rondjes reed hij weg uit het peloton en pakte meer dan een halve ronde voorsprong. Het peloton keek de situatie een aantal ronden aan en besloot daarna om toch te gaan rijden. Daan liet zich terug zakken en met 37 ronden te gaan was iedereen weer bij elkaar. De twee dames in koers, Denise van der Hulst en Manouk van Emmerik lieten zich goed van voren zien, terwijl een aantal M1 rijders de strijd al moest staken.

Met het rondebord op 29 werd er gebeld voor de tussensprints, de premies gingen naar Wabe de Rooij, Freek Ganzevles, Bjorn Stoltenborg en Hidde Schelling. Bij de masters verdeelden Stan Nelissen, Stan Jonkmans, Marco van Veen en Anthonie Luijendijk het geld.

Met nog 25 ronden te gaan versnelde het peloton en viel de groep uit elkaar. Onder andere Bob en Eric Bisschops, Bjorn Stoltenborg, Wabe de Rooij, Joram Verkerk, Jeroen Akerboom, Laurens Akerboom en Max van Honschoten en Hidde Schelling vormden de voorste groep. Hieruit reed Bob Bisschops weg en kreeg 4 man achter zich aan; Hidde, Wabe, Max en Eric.

Op 15 ronden voor het eind was alles weer bij elkaar en kwam het peloton overeind, Marcel Kooij vond dit een mooi moment om weg te rijden. Hij had snel een behoorlijke voorsprong, maar ook deze poging strandde uiteindelijk.

Onder aanvoering van Eric, Bob, Yoram Verkerk, Wabe en Bjorn werd hij bijgehaald.

Zo zagen we ook hier een sprint van een grote groep op de finish afkomen. Bjorn Stoltenborg was de anderen te snel af, Tom Wijfje werd tweede en Eric Bisschops derde.

Laurens Akerboom was de eerste master over de streep gevolgd door Stan Nelissen en Edward Hagen. De snelste ronde werd gereden door Stan Nelissen in 29,4.

Wabe de Rooij en Stan Nellissen gaan aan kop in het klassement.

Alle winaars kregen 2 toegangskaartjes voor de marathon van a.s zaterdag op ijsbaan Haarlem, een leuk kadootje van Jan van der Hoorn Schaatssport.