Zin om een keer een avondje lekker te buffelen en veel rondjes te rijden? Dat kan op 30 december. De Baancommissie Haarlem organiseert dan 's avonds een buffelmarathon voor iedereen. Je hoeft voor deze marathon geen licentie te hebben. Iedereen is welkom, dus ook recreanten van alle leeftijden. Er worden die avond buffelmarathons op twee verschillende niveaus (snelheden) verreden.  
 
Twee groepen
Wij gaan in twee groepen rijden. De eerste groep rijdt op een snelheid van 49-45 seconden per rondje. De tweede groep rijdt op 43-39 seconden per rondje. De groepen rijden achter een gangmaker aan die het tempo aangeeft. De gangmaker bouwt langzaam het tempo op. Overstappen van de ene naar de andere groep mag.
 
Echte marathon
Beide groepen rijden een echte marathon van 100 ronden.  Als je eerder wilt stoppen dan kan dat natuurlijk; een paar ronden er tussen uit kan ook. Als de groep 90 ronden gereden heeft, gaat de gangmaker opzij en mag je de laatste 10 ronden zo snel rijden als je wilt.

Praktische info
Start: 20.15 uur (graag om 19.50 uur aanwezig zijn). 
Kosten: € 10,- inclusief een biertje/frisje na afloop in Maartens Café bij voorinschrijving. Contant te voldoen bij entree. Inschrijving op de avond is ook mogelijk (tot 19.50 uur). De kosten bedragen dan € 12,50
 
Prijzen en transponder
Voor de eerste vijf rijders (zowel voor de mannen, als vrouwen) die 100 ronden hebben afgelegd zijn er prijzen. De eerste prijs: een pakket van vijf speciaal biertjes, voor de tweede plaats een pakket van vier biertjes, etc. Bepaling aan de hand van de transpondertijden. Die moet je dan wel om hebben. Je mag overigens meedoen zonder transponder. Je wordt dan alleen niet in de uitslag opgenomen.
 
Veiligheid
Een helm is verplicht. Aangezien ook recreanten welkom zijn, is een fietshelm toegestaan, hoewel wij  een voor de schaatssport gecertificeerde helm met klem aanraden. Schaatsen met onbedekte, blote enkels is niet toegestaan. Verder adviseren wij je om snijvaste scheen- en enkelbeschermers te dragen. 
 
Aanmelden door hier te klikken. Je komt dan op een formulier in Google Forms. Vul voor- en achternaam in, alsmede transpondernummer (als je die hebt) en in welke groep je wilt rijden.

 


KvK-nummer: 71591605