Kennemercup Seizoen 2018-2019

De Kennemercup wordt door de AW Groep gesponsord en is de baanbrede schaatscompetitie voor alle wedstrijdrijders vanaf junioren B die de Kennemerkunstijsbaan Haarlem als thuisbaan hebben en is over 15 avonden verreden. Voor de pupillen is er de IJskonijncup en voor de junioren C de IJsbeercup.
Per Kennemrcupstrijder kon er gedurende het seizoen maximaal 3030 punten worden verdiend. In 10 categorieën is er door 176 rijders gestreden om punten voor het eindklassement en ze hebben hierbij gezamelijk maar liefst 365 PR’s gereden. Wessel Ubink wist zelfs op de 700 meter een nieuw baanrecord te rijden. Gemiddeld reden er 46 Kennemercupstrijders per wedstrijd.
5 van deze wedstrijden waren ook onderdeel van de IJsbeercup. Deze avonden is het wedstrijdijs volledig benut en hebben we rijders moeten teleurstellen, omdat de inschrijving vol was. De overige avonden -waar nog tijd over was- hebben junioren C en rijders van de andere ijsbanen buiten mededinging meegereden.
Zondag 24 februari was de laatste avond van de Kennemercup. Voor sommige rijders was al een paar weken duidelijk dat ze de winnaar van hun categorie zouden worden, terwijl in andere categorieën de strijd tot de laatste avond spannend bleef.
Maar de echte Kennemercupkampioen is Evert Jan van Dijk. Hij wist maar liefst 2557 van de 3030 punten te verdienen.

 

 

 

KvK-nummer: 71591605