Kennemercup Seizoen 2018-2019

De Kennemercup is een baanbrede schaatscompetitie tussen wedstrijdrijders voor alle wedstrijdrijders die de Kennemerkunstijsbaan Haarlem als thuisbaan hebben en is over 15 avonden verreden. Per rijder kon er gedurende het seizoen maximaal 3030 punten worden verdienen.
In 10 categorieën is er door 176 rijders gestreden om punten voor het eindklassement en ze hebben samen maar liefst 365 PR’s gereden. Wessel Ubink wist zelfs op de 700 meter een nieuw baanrecord te rijden. Gemiddeld reden er 46 Kennemercupstrijders per wedstrijd.
5 van deze wedstrijden waren ook onderdeel van de IJsbeercup. Deze avonden is het wedstrijdijs volledig benut en hebben we rijders moeten teleurstellen, omdat de inschrijving vol was. De overige avonden -waar nog tijd over was- hebben junioren C en rijders van de banen Amsterdam, Alkmaar en Utrecht buiten mededinging meegereden.

Kennemercup 15

Zondag 24 februari was de laatste avond van de Kennemercup. Voor sommige rijders was al een paar weken duidelijk dat ze de winnaar van hun categorie zouden worden, terwijl in andere categorieën de strijd tot de laatste avond spannend bleef. Er is nog hard gestreden om punten en dat heeft kleine verschuivingen op het podium opgeleverd. Maar de echte Kennemercupkampioen is Evert Jan van Dijk. Hij wist maar liefst 2557 van de 3030 punten te verdienen.

De winnaars per categorie van seizoen 2018-2018 zijn:

 

Hier alle uitslagen en het klassement 

Op zaterdag 2 maart om 19:30 worden de prijzen -voor aanvang van het kampioenschap van Haarlem- uitgereikt. Anders dan vorig jaar willen we de prijswinnaars echt huldigen met podium, bekers en hopelijk ook veel publiek!

Kampioenschap van Haarlem

Op zaterdag 2 en zondag 3 maart 2019 kun je meestrijden om het kampioenschap van Haarlem. Het allround toernooi wordt over twee dagen verreden. Op beide avonden begint de wedstrijd om 20.00 uur.

Op zaterdagavond worden de 500 en 1500 meter gereden.
Op zondagavond worden de 1000 en 3000 meter gereden.

Vanwege de beperkte ijstijd op zondag is het aantal rijders voor de slotafstand beperkt tot de hoogst geklasseerde rijders na drie afstanden. Het aantal hangt af van het aantal inschrijvingen en wordt 2 maart bekend gemaakt.
Bij te weinig aanmeldingen wordt de inschrijving woensdagavond opengesteld voor junioren C. Zij rijden buiten mededinging mee en zullen zondagavond geen 3000 meter rijden.

Jury bedankt!

Op zaterdag 2 en zondag 3 maart 2019 wordt het kampioenschap van Haarlem verreden. Op beide avonden begint de wedstrijd om 20.00 uur. Alle juryleden langebaan van afgelopen seizoen zijn beide avonden van harte welkom in de jurytoren. Er zal koffie, thee en taart klaar staan om jullie te bedanken voor de inzet van het afgelopen seizoen.

KvK-nummer: 71591605