Twee op de IJsbaan Haarlem trainende Masters zijn bij de Dutch Master Cup wedstrijden in de prijzen gevallen.

Dit zijn door het Master Circuit Langebaan Nederland georganiseerde wedstrijden op de snelle binnenbanen van Nederland.

Diegene die het dichtst bij het in zijn leeftijdscategorie (Dames/hereen) wereldrecord komt krijgt de volle 100 punten. Bij het rijden van een wereldrecord krijgt men een bonus van 75 punten. Deze wedstrijden worden ook door een respectabel aantal op Haarlem trainende schaatsers(sters) deelgenomen.

Of men nu sprinter is of lange afstand specialist dat maakt niet uit gaat om de relatief beste tijd tov het wereldrecord in haar/zijn leeftijdscategorie.

Monique Boerema wist net als vorig seizoen bij de D55 wederom in de prijzen te vallen, echter nu de derde plaats. Monique had beduidend meer concurrentie dan vorig jaar maar wist in de derde en afsluitende wedstrijd in Leeuwarden toch de derde plek te pakken.

John van der Vlugt wist door het rijden van de 5km zelfs het al ruim 10jaar oude wereldrecord in de categorie H60 (gereden in Calgary) met ruim 4 seconden te verbeteren waardoor John met maar liefst 175 punten aan de leiding kwam bij de Heren. Bij de derde en laatste wedstrijd behoefde John wederom maar in de buurt te komen van de 5km tijd om met de eerste prijs bij de Heren aan de haal te gaan.

Monique en John kunnen met hun partner een 4-tal dagen naar keuze in het Alphen Liebe Hotel in Inzell vertoeven.

 

 

KvK-nummer: 71591605