In februari zijn op de supersnelle ijsbaan van Calgary  de 24ste wereldkampioenschappen voor Masters verreden. Aan dit evenement werd deelgenomen door ruim 150 schaatsers (Dames/Heren) uit twaalf landen. Uit Nederland deden ruim 50 schaatsers/sters mee waarvan er zes afkomstig zijn uit de regio Haarlem te weten Monique Boerema, Kees Langeveld, Victor van den Hoff , Danny Witkamp, Sallo Spetter en Erwin Henskes.

Dat het schaatsen bij de masters steeds sneller gaat blijkt wel uit de 24 wereldrecords die werden verbeterd. Twee daarvan werden door de Haarlem rijders gerealiseerd. Monigue Boerema en Victor van den Hoff wisten beiden het wereldrecord op de 1500m in hun categorie scherper te stellen.

Monique en Victor wisten ook het allround toernooi in hun categorie binnen te halen dus ook nog twee Master wereldkampioenen voor de regio Haarlem.

Naast de wereldrecords werden ook weer veel seizoen en persoonlijke records scherper gesteld. Een foto van een aantal nieuwe wereldrecordhouders, waaronder onze toppers is geplaatst op onze Facebook site.

  

KvK-nummer: 71591605