Op 25 januari is in Groningen voor de 20e keer het Nederlands Pupillen Toernooi (NPT) voor de A, B en C pupillen gehouden. Van onze ijsbaan stonden er dertien deelnemers aan de start. Eigenlijk is dit toernooi te zien als het Nederlands Kampioenschap voor pupillen. Per ijsbaan wordt de snelste pupil A, B en C uitgenodigd, aangevuld met de volgende 10 snelste pupillen van de SARA-ranglijst, die aan de limiettijden voldoen. Dus de snelste pupillen van Nederland stonden aan de start!

Dus op naar het hoge Noorden. Bij aankomst bleek het kwik inmiddels tot onder nul gedaald te zijn en lag het eerste natuurijs van het jaar op de Groningse slootjes.

In de hal was het zoniet nog kouder, een echte ‘vrieskist’. Gelukkig was dat snel vergeten door de spannende races en het door het vele meegekomen en enthousiaste publiek.

Op zaterdagmiddag werd het toernooi door Erben Wennemars geopend. Er werd hard gereden en er waren  weer veel PR’s.

Het toernooi werd geopend door de meisjes B pupillen, waar Michelle van den Hoek (NYC) met een PR naar een mooie 4e plek reed op de 500m. Ook haar 700m was prima, zodat ze overall een 4e plaats wist te bemachtigen. Bij de jongens B reed Wietse Tukkie(HLM) naar een 17e plek.

Bij de meisjes A pupillen startte de tweeling Machteld en Femke Booms(HLM), die bij hun debuut met sterke 1000m’s naar een 11e en 13e plaats reden.

De jongens A pupillen waren dit jaar erg sterk vertegenwoordigd en stonden met 6 jongens aan de start. Daan Kool (Ter Aar) kwam dicht bij het podium, vooral op de 1000m waren de verschillen klein. Een mooie 4e plaats. Luwaldo Bommel (HLM) 7e, Yves Vergeer (NYC) met 2 PR’s 17e, Jurgen van der Hoorn (Ter Aar) 18e, Jesper de Jong (Ter Aar)20e en Sem Koster (YNUTVE) 22e.

De jongens C mochten Danny Verdel (YNUTVE) en Jorrit de Ligt (HLM) voor het eerst meedoen aan het NPT. Danny reed sterk naar een 6e plek en Jorrit werd 14e.

Bij de meisjes C was Nienke van Dok (stg VZOD) geselecteerd. Na een dik PR op de 500m stond ze op een vierde plaats. Op de afsluitende 300m wist ze zelfs een derde plaats te pakken en daarmee een afstandsmedaille. Dit bleek ook een podiumplaats op te leveren in het eindklassement, waar Nienke van Janneke Ensing, oud winnaar van het toernooi, de 3e prijs ontving! Een erg knappe prestatie. De eerste sneeuw vlokjes begonnen nu te vallen en in een witte wereld reden we tevreden richting huis.

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties!

 

Alle uitslagen zijn hier te vinden: http://knsbgroningen.nl/langebaan/uitslag/GR14-0125A/

Hier is een link naar een reportage die omroep Groningen van het toernooi maakte: http://www.oogtv.nl/youtube/?id=12480

Foto's zijn te vinden op onze Facebook pagina, zie de link in de linkerkolom van deze pagina.

 

  

KvK-nummer: 71591605