Gisteravond is dag 1 verreden van het Gewestelijk Kampioenschap Junioren A en B. Voor de junioren C bestaat het kampioenschap uit 1 avond. Hiervan is het eindklassement bekend.

Bij de meisjes Junioren C werden er helaas geen afstandsmedailles behaald door de Haarlem rijdsters op de 500 meter. Bij de jongens werd Bent van den Berg 1e. Op de 1500 meter waren er helaas geen podiumplaatsen voor de Haarlem rijders en rijdsters. In het eindklassement heeft Naomi Verkerk gezorgd voor een podiumplaats. Zij behaalde een mooie derde plaats. Bij de jongens was de beste klassering voor Thomas van der Hoorn met een 7e plaats.

Bij de meisjes Junioren B haalden Isabelle van Elst (1) en Naomi Weeland (3) een afstandsmedaille op de 500 meter. Isabelle van Elst (1) stond ook bij de 1500 meter op het podium. Tevens was er een medaille voor Esther Kiel (3). Bij de jongens junioren B was er een afstandsmedaille voor Jelte Boersma (1). Jeroen Janissen behaalde een eerste plaats op de 1500 meter.

In het tussenklassement staan de meisjes van ijsbaan Haarlem er goed voor. Isabelle van Elst staat eerste, Esther Kiel 4e, Lina Miedema 5e, Imke Brommer 6e, Naomi Weeland 8e, Lilian Temmink 9e en Robin van Leeuwen 10e. Bij de jongens junioren B staat Jeroen Janissen voorlopig op een 1e plaats en Jelte Boersma 8e.

Ook bij de junioren A waren er afstandmedailles bij de Haarlem rijdsters. Tessa Sintenie werd tweede en Somara Snijders 3e op de 500 meter.Bij de jongens behaalde Kevin Schelling de eerste plaats. Op de 1500 meter behaalde Esmee Visser de eerste plaats. Bij de heren was er op deze afstand helaas geen podiumplaats.

In het tussenklassement staat Esmee Visser op een 2e plaats, Nicky van Leeuwen 3e, Somara Snijders 5e, Mirte van der Eijden 7e en Tessa Sintenie 8e. Bij de jongens staat Floris Root op een gedeelde 4e plaats, Ronald Ligtenberg staat 6e, Mike Blom 8e en Kevin Schelling 9e.

De plaatsen van de overige Haarlem rijders en rijdsters kan je nalezen in het bijgevoegde protocol.

We zijn benieuwd of ze hun klassering nog kunnen verbeteren of vasthouden. Heel veel succes!

De resultaten kunt u hier downloaden:

files/Protocol_GWK_2013_3.pdf

Foto's die gemaakt zijn bij de prijsuitreiking zijn te vinden op onze facebook pagina, zie de link op deze site.

 FotoF

 

KvK-nummer: 40532327