Kennismakingsweekend Zandvoort 12 &13 mei

Om een basis te leggen voor een leuke sfeer reisde de voltallige selectie op zaterdagochtend af richting de kust. Camping de Branding in Zandvoort bood de uitgelezen locatie voor een weekend vol grappen, grollen, creatieve & sportieve uitspattingen en teambuilding.

Zaterdag  ‘zon zee en playback’

Na het opzetten van de tent en het wegbonjouren van de ouders kon het weekend beginnen. Eerst even een nieuwe vogel introduceren. Jochem van Lith heeft de overstap van Amsterdam naar Haarlem gemaakt, welkom Jochem!!
Op het strand (hemelsbreed 30 meter van de tenten) hebben we wat spellen gedaan met golfclubs en touw. De zon scheen volop en de schaatsers lieten zien dat ze ook behoorlijk snel leren hoe ze een bal goed moeten raken. Levensgevaarlijk goed. Daarom was het na een minuut of tien verstandiger om wat anders te gaan doen. Het beruchte ‘maak een vierkant met een touw en vijf geblinddoekte personen’ werd uitgelegd door Frans voor het eerst dit jaar werd er een beroep gedaan op de samenwerkingscapaciteiten van de groep.

Met het middageten net achter de kiezen was het tijd om een menselijke piramide te bouwen. Met 4 onder, 3 daarboven, 2 daar weer boven en Eshney als kers op de taart stond er heel even een schitterende piramide. Nét lang genoeg om een foto te maken want vlak na het klik geluid van de telefoon van Frans(zie fotos) donderde de boel in elkaar. Dat mocht de euforie over de prestatie overigens niet drukken. Een iets serieuzere aangelegenheid was de core stability trainingen die daarna werd verzorgt. De buikspieroefeningen werden zonder problemen gedaan maar het ‘leg je hoofd maar op je knie’ ging met gekreun en gesteun gepaard.  Ook de yoga-positie ‘downward facing dog’ deed bij menig hamstringetje behoorlijk pijn. Radslagen en handstanden ging daarentegen de meesten weer prima af.
Na even gechilled te hebben was het weer tijd om richting strand te gaan. Potje voetbal in mul zand, proberen te vliegeren met het matras van Frans, zwemmen in ijskoud water en trampolinespringen brachten vertier. Tom was al behoorlijk goed in het vliegeren en Luc werd terloops ingegraven in een “auto” (of was het iets anders) van zand.

De middag liep op zijn einde en een douche maakte dat iedereen fris aan het avondeten kon verschijnen. Het eten kwam om 18.00 in prachtige schalen uit de auto van de vader van Luc. Roy, ontzettend bedankt daarvoor, we hebben gesmuld van de pasta, de glasnoedels en de salades!

Ondertussen werd er hier en daar toch wel iemand een beetje zenuwachtig voor wat er komen zou. De playbackshow stond voor de avond op het program en ondanks de goede voorbereidingen van de door de trainer gemaakte koppels, is het toch wel spannend om zo voor de groep te moeten gaan staan. Om 20.00 arriveerde Lieneke en was het zover. In vogelvlucht kwamen langs: Tarzan en Jane (Tom en Lina) Ouwe Frans en Baas G (Frans en Guus) K3 (Lotte, Eshney en Luc) Bruna Mars en Lil Wayne (Isabelle en Erik) Nicky en Simon (Famke en Jeroen) een a capella meezinger (Jamie en Adne) Gerard Joling en Tatjana Simic (Guus en Lieneke) en weer ouwe Frans dit keer met Baas J (Frans en Jochem). Het was een aaneenschakeling van prachtige kostuums, verbazingwekkende make-up en zeer goede mime. Hopelijk blijven de foto’s en filmpjes achterwege..

Na een avondwandeling over het strand was het tijd om tanden te poetsen en in de slaapzak te kruipen… Eigenlijk was het ook tijd om te slapen maar daarvoor was het geloof ik iets te gezellig.

Zondag ‘swim-bike-swim’

Om kwart voor acht hoor ik alweer volop gekwetter. Het zijn niet de strandvogels die het duingebied bewonen maar de leden van de c-selectie van Haarlem die het hoogste lied zingen. Ik denk bij mezelf, ‘in de zee ermee’, en voeg daad bij gedachte. Bijna iedereen waagt zich op de vroege uur aan een frisse duik in de Noordzee. Het ontbijt smaakt extra goed daarna.
Een stevige bodem is nodig want we gaan met zijn allen op de fiets! Om 10 uur rijden we met de hele groep inclusief Joyce (trainers pupillen en C-project) van de camping af voor een rondje Langevelderslag+extra lusje. Met een pauze voor een ijsje onderweg en het racen door de duinen met duizelingwekkende snelheden, zijn we om half een weer op de camping. Hierbij past nog een eervolle vermelding voor Lotte die ondanks twee valpartijtjes (donderdag van de fiets, vrijdag van de skates) en het wennen aan een racefiets de tocht volbrengt zonder piepen. En dat terwijl er vooraan behoorlijk wordt doorgefietst door de meer gelouterde fietsers zoals Erik en Jeroen.  Op de camping wordt goed gegeten (maar de knakworsten ontbraken!), Tom vertelt dat zijn favoriete broodje bestaat uit een beleg van smeerkaas, tomaat, sla en een kipkorn, Lina en Famke gaan voor de bruine boterham met kaas. 

De laatste activiteit is, zoals de titel van de zondag zegt, wederom zwemmen. In het subtropische zwemparadijs van centerparcs (10 min lopen van de camping) wordt van glijbanen gegaan, in het golfslagbad gezwommen en tot slot in het bubbelbad gechilled. De wedstrijd ‘langst adem inhouden onder water’ wordt met afstand gewonnen door de trainer die daarop bij zichzelf denkt dat hij het inderdaad maar marathons moet houden, maar dat het toch verwonderlijk is hoe hard die jeugd al schaatst.

Om half 5 slenteren we terug naar de camping en met een paar patatjes ‘to go’ vinden we de eerste ouders alweer op het terrein terug. Opruimen en naar huis. Lina zucht,’ hoe ga ik deze week ooit die proefwerken halen’. Jamie is haar stem kwijt, Isabelle zou volgens mij nog een week willen blijven en ook alle anderen hebben het opperbest naar hun zin gehad.

Het was mooi!

Guus

 

 

KvK-nummer: 71591605