Uncategorised

Afgelopen zaterdag, 15 juni is marathonspeaker en voormalig voorzitter van de baancommissie Ben Verduin overleden.

Wij wensen de familie heel veel sterkte bij dit verlies.

Geachte marathonners,

Besloten is om vanavond 11 december de marathons af te gelasten. Velen van jullie moeten van ver komen. Ook een aantal juryleden komen van ver.. wegen zijn erg slecht.
Hoort en zeg het voort.....als je elkaar ziet zeg het dan. Of mail elkaar.

Gr de marathoncie

Volgend seizoen willen we op de maandagavond het volgende doen. Op de avonden dat masters 2, 3, 4 rijden veranderd er niks. Op avonden van de c1/m1, c2 en dames blijven de c1/m1 ongewijzigd tegelijk rijden. We willen hier ook de c2 en Dames bij elkaar voegen. Doordat iedereen met een transponders rijd is het net als bij C1/M1 mogelijk om nog steeds twee klassementen te maken. Door deze samenvoeging hebben we ongeveer 30 minuten tijd over. We willen deze tijd gaan gebruiken om een mass-start te houden voor ijsclubs, het hele seizoen 10 wedstrijden lang.

Er zijn rond de 14/16 ijsclubs die ieder met maximaal twee rijders mogen deelnemen per wedstrijd. Er zijn dan totaal 28/32 deelnemers aan de start. Dit word een competitie over +/-10 wedstrijden met als belang dat er een ijsclub kan winnen. Het is aan de ijsclubs zelf wie ze die avond gaan opstellen. Het is ook aan de ijsclubs hoe vaak een rijder mee doet.

Inschrijven en betaling voor deelname aan het begin van het seizoen door de ijsclubs. Eventuele kosten zijn nu nog niet bekend. Om te veel adminstratie/gewissel met transpondersnummers te voorkomen werken we het liefst met vaste transponders die het hele seizoen gebruikt worden. De ijsclub kunnen hiervoor bij inschrijving 2 transponder nummers opgeven. Of 24 uur van te voren via een mail opgeven welke rijder start en met welk transpondernummer, dit geeft wel extra werk om elke keer te verwerken in het systeem.

Tijdens de wedstrijd noemt de speaker niet de naam van de rijder maar welke ijsclub er langs komt. Aan het einde van het seizoen is dan bekent welke ijsclubs 1, 2 en 3 zijn geworden.

Dit is een voorlopige opzet voor volgend seizoen. De details moeten nog verder worden uitgewerkt.

 

Workshop omgaan met beginnende blessures | bijeenkomst voor trainers op woensdag 6 april

Thema en Inhoud
Trainers krijgen vooral tijdens de zomertrainingen, maar ook in de winter vaak te maken met pijntjes of blessures bij sporters. Soms is het lastig te zien of een klacht hoort bij het normale trainen, zoals bij spierpijn, of het om een beginnende blessure gaat. Hoe ga je hier als trainer mee om? Wanneer stuur je iemand naar een fysiotherapeut. En vooral, hoe kun je klachten voorkomen?

In een workshop probeert Sharon Portegies antwoord op o.a. deze vragen te geven. Sharon is al jaren verbonden aan Schaatsacademie Haarlem als fysiotherapeut en werkzaam voor verschillende schaatsers en schaatsteams in en rond Haarlem. Daarom heeft Sharon een erg goed beeld van veelvoorkomende klachten en problemen, en hoe hiermee om te gaan. Door de workshop probeert Sharon deze kennis te delen om zo een bijdrage te leveren aan het trainen en sporten op een gezonde manier.

Doel
Clubtrainers weten hoe als trainer om te gaan met pijntjes en veel voorkomende blessures bij schaatsers tijdens trainingen, kunnen veel voorkomende blessures in de talentontwikkeling in het schaatsen benoemen en weten wat belangrijk is om blessures te voorkomen.

Voor wie 
Alle trainers die actief zijn op ijsbaan Haarlem. Ook trainers van de ijsbanen Amsterdam, Alkmaar en Hoorn zijn welkom. Om een indicatie van het aantal deelnemers te krijgen stellen we een aanmelding op prijs door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit is echter niet verplicht.

Wanneer
Woensdag 6 april van 19.00 tot 21.00

Waar
De presentatie wordt gegeven op Tingietersweg 60, 2031ES Haarlem. Dit is in de Waarderpolder vlakbij het Spaarne.

Opleidingspunten
Door deelname aan de workshop zijn 2 opleidingspunten te verdienen voor de KNSB-trainerslicentie.

Vragen
Als er vooraf al interessant vragen zijn, dan horen we dat graag. Mogelijk kan Sharon dit verwerken in de presentatie.
Voor deze en andere vragen kunt u mailen naar
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

KvK-nummer: 71591605