Nieuws

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Gisteravond ontvingen wij het verdrietige bericht van het overlijden van onze 83-jarige voormalige secretaris Aris Dijksman. Aris heeft ongelooflijk veel betekend voor de schaatssport in Nederland en voor het schaatsen in Haarlem in het bijzonder.

Zo was hij meer dan veertig jaar bestuurlijk actief. Naast de baancommissie onder meer ook in het gewest Noord-Holland/Utrecht, bij IJsclub Haarlem en in het stichtingsbestuur van de ijsbaan.

Geheel terecht ontving hij twee jaar geleden op het stadhuis van Haarlem uit handen van de burgemeester een koninklijke onderscheiding: Lid in de orde van Oranje Nassau.
 Aris zal node worden gemist. Wij wensen zijn familie en zijn vele vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Tijdens de Kerstvakantie geldt een aangepaste programmering.

Maandag 23 dec geen training H01 t/m H03 en geen marathon.

Dinsdag 24, woensdag 25, donderdag 26, vrijdag 27, geen training CF-H04-H05 en topsport.

Zaterdag 28 en zondag 29 dec alles normaal.

Maandag 30 dec geen training H01 t/m H03 en geen marathon.

Dinsdag 31 dec geen training, baan gesloten vanaf 16.00 uur.

Woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 januari geen training H04-H05 en topsport.

Zaterdag 4 en zondag 5 januari alles normaal.

 

Let op!!

Maandag 23, vrijdag 27 en maandag 30 december plus donderdag 2 en vrijdag 3 januari.

Op deze dagen kan je met je abonnement-pasje gratis naar binnen tussen 18.00 en 18.30 uur.

Je kan dan schaatsen van 18.30-19.25.

De baan is dan beschikbaar voor abonnementhouders van H01 t/m H05 en houders van een topsportabonnement.

Op deze uren is de baan niet beschikbaar als publiek-uur.

 

Vriendelijk groetend,

BCH en BVH

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een eigen website voor de KennemerCUP. In de toekomst zal alle communicatie voor de KennemerCUP via deze site verlopen.

Alhoewel nog niet alle teksten kloppen en er nog geen mededelingen geplaatst kunnen worden, wil ik jullie uitnodigen om alvast een kijkje te nemen op: http://www.kennemercup.nl.

 

 

Het klassement na 4 wedstrijden is te vinden op http://www.kennemercup.nl/cup/klassement/

Op 23 november wordt te tweede buffelmarathon van dit jaar verreden. Deze buffelmarathon vindt plaats na afloop van de eerste avond van de Kraantje Lek Trofee (nationale wedstrijd voor dames). Inschrijven kan vanaf 20.15 uur. De marathon begint dan omstreeks 21.00-21.15 uur. 
Overstappen van de ene naar de andere groep mag. Hou je het niet vol? Een paar rondjes rust en weer aanhaken. Telling van de ronden via transponder (transponder is niet verplicht). Prijzen voor eerste drie vrouwen en mannen in iedere categorie. Kosten € 7,50, (contant of per pinpas) bij voorinschrijving. Iedereen mag meedoen: recreanten  en wedstrijdrijders. Ook rijders van andere banen zijn van harte welkom. 

Veiligheidsvoorschriften: handschoenen en schaatshelm verplicht, net als bescherming van de enkels met snijvast materiaal!  Geen blote enkels!! Wij raden je aan om ook scheenbescherming te dragen gemaakt uit snijvast materiaal.

Op het programma staan:
45 ronden op circa 50 seconden per ronde (laatste vijf ronden wedstrijd)
60 ronden op circa 45 seconden per ronde (laatste vijf ronden wedstrijd)
80 ronden op circa 40 seconden per ronde (laatste vijf ronden wedstrijd)

De kosten voor deelname zijn € 7,50 p.p. Nogmaals: iedereen mag inschrijven: recreanten, wedstrijdrijders, rijders van andere banen, echt iedereen kan meedoen die een avond lekker veel ronden op een strak tempo wil rijden.  

Inschrijven doe je door op deze link te klikken

Buffelmarathon voor iedereen. Recreanten en wedstrijdrijders van harte welkom, net als rijders van andere banen.

Vanaf 19.30 uur aanmelden. Start om 20.30 uur.

Je kunt kiezen uit drie categorieën:
1. rustig  relaxed (50-45 sec. per ronde) 40 ronden
2. Lekker stevig (45-40 sec. per ronde) 60 ronden
3. Pittig uitdagend (42-36 sec. per ronde) 80 ronden

Overstappen van de ene naar de andere groep mag. Hou je het niet vol? Een paar rondjes rust en weer aanhaken. Telling ronden via je eigen transponder (ook zonder transponder mag je meedoen, alleen kunnen wij dan niet jouw ronden bijhouden).

Prijzen voor eerste drie vrouwen en mannen in iedere categorie.

Kosten € 5,- (contant of per pinpas) bij voorinschrijving. Na-inschrijving op 3 november € 7,50

Aanmelden: via deze link

De Kennemercup is een baanbrede schaatscompetitie tussen wedstrijdrijders die de kunstijsbaan Kennemerland Haarlem als thuisbaan hebben en wordt over 18 avonden verreden. Nieuw dit seizoen zijn een ploegenachtervolging, een mass start en het oliebollentoernooi op 28 en 29 december.

 
Er zijn bij zowel de dames als de heren zes leeftijdscategorieën: Junioren B, Junioren A, Neo-Senioren, Senioren en Masters. Een aantal wedstrijden waarbij junioren C kunnen deelnemen zal 
meetellen voor de IJsbeercup. Pupillen doen niet mee aan de strijd om de Kennemercup; zij hebben hun eigen competitie bij de IJskonijncup.
Op 9 avonden rijdt iedereen een 500m en een keuze-afstand. Op de overige avonden wordt er gesprint, een lange afstand, een ploegenachtervolging of mass start verreden. Tijdens het oliebollentoernooi kan er gekozen worden voor een sprint- (za 500-1000, zo 500-1000) of allround toernooi (za 500-1500, zo 1000-3000). Iedere avond telt afzonderlijk mee voor de Kennemercup, maar het toernooi zelf kent ook zijn eigen prijsuitreiking.
Per avond wordt er een klassement voor de verschillende keuzegroepen opgemaakt. Per afstand worden per categorie de punten toegekend volgens de wereldbeker A-divisie lange afstanden. Hierop is 1 uitzondering. De rijders op plaats 13 en lager krijgen 10 punten voor deelname. Dit om deelname te belonen. Rijders die zich afmelden voor één van de afstanden, zullen voor de wel gereden afstand  
alleen punten voor aanwezigheid krijgen. De verdiende punten worden bij elkaar opgeteld voor het eindklassement.
Inschrijven gebeurt via https://inschrijven.schaatsen.nl. De inschrijving wordt 2 weken voor de wedstrijd opengesteld. Als de wedstrijd op de donderdag voor de wedstrijdavond nog niet vol is, kan deze  worden opengesteld voor junioren C of rijders van andere banen. Deze rijders rijden dan buiten mededinging mee.
Het seizoen wordt in het weekend van 29 februari en 1 maart afgesloten met een kleine vierkamp en/of sprintvierkamp: De open Haarlemse kampioenschappen. Dit is een apart kampioenschap, die niet meetelt voor de Kennermercup. Tijdens dit toernooi zullen wel de prijzen van de Kennemercup worden uitgereikt.
 
 
 
 
 

Subcategorieën

The latest news from the Joomla! Team

KvK-nummer: 71591605