DEELNAME

Deelnemen kunnen zij die in het bezit zijn van een 1e abonnement en licentie op de Kunstijsbaan Kennemerland Haarlem. De kosten voor deelname bedragen €20,-. (De kosten voor deelname aan het Zesbanentoernooi bedragen een additionele €20,-). Te laat inschrijven word er een boete bedrag bedrag van €5,- (boven op het inschrijfgeld)

 

CATEGORIE-INDELING

C1 en C2                       - leeftijd minimaal 16 jaar

Dames                           - leeftijd minimaal 16 jaar

Masters 1,2 en 3 - leeftijd minimaal 40 jaar op 1 juli voorafgaande aan het seizoen ‘09-‘10

 

Inschrijving voor de marathoncompetitie 2012 - 2013 vindt plaats van 8 oktober tot en met 22 oktober.

Hierbij ontvangt de deelnemer (ster) een beennummer, dat met tape of garen dient te worden bevestigd aan de rechterkant (iets naar achteren gedraaid) van het rechterdijbeen. Spelden zijn niet toegestaan. We schrijven boven in het jurylokaal en het is verboden om met schaatsen deze ruimte te betreden.

Het inschrijven is alleen mogelijk met een licentie van seizoen 2012-2013, en je moet inbezit zijn van het oormerk `MARATHON`.

Vanaf dit seizoen krijgen de nieuwe/gepromoveerde en gedegradeerde deelnemer (alleen mannen) een nummer dit de rest van zijn schaatscarriere blijft houden, het plan hier achter is dat we dan minder hoeven te investeren in beennummers.

Indien je de eerste drie inschrijfavonden verhinderd ben laat dit voor 22 oktober weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan word je op de lijst gezet en betaal je eerst volgende keer dat je er bent.

PROMOTIE-DEGRADATIE REGLEMENT

De beste rijders van de competities kunnen in overleg met de MarathonCommissie promoveren of, dit ter beoordeling van de MarathonCommissie, degraderen. Het aantal rijders wat van de Landelijke Technische Commissie Marathon toegevoegd mag worden aan de landelijke lijst van 1e Divisie-rijders wordt in overleg met de Gewestelijke Technische Commissie uit de best geklasseerde C1-rijders van de marathoncompetitie gekozen.

BAANSELECTIE MARATHON

De geselecteerden worden door de MarathonCommissie in overleg met de selectietrainer(s) gekozen.

Enkele criteria hiervoor zijn: ambitie, aanleg, leeftijd en het willen opvolgen van instructies.

WEDSTRIJDEN

Landelijke rijders kunnen zich niet meer deelnemen aan de baancompetitie.

De wedstrijden van de marathoncompetitie worden zoveel mogelijk volgens het reglement van de Landelijk Technische Commissie Marathon verreden, of anders als de scheidsrechter beslist.

Wij gaan ook weer premiesprints houden, er is een geldpremie voor de eerste drie plus punten die tellen mee voor het klassement.

Het aantal ronden per categorie is als volgt:

CAt ronden premie bel op
D/C2 30 15 16
C1/M1 45 25 26
M2 35 20 21
M3 25 15 16

 

 

 

 

 

 

 

 

De punten die bij de premie horen zijn 1e plek 5 punten, 2e plek 3 punten en 3e plek 1punt. Degeldpremies blijven het zelfde als andere jaren, gelieve deze direct na de wedstrijd af te halen bij de jury.

De premiesprints kunnen ook anders verlopen als descheidsrechter beslist.

De winnaar rijd het hierboven genoemde aantal ronden, er is geen sprake meer van uitloop ronden.

Als er in de wedstrijd 1 tot 2 rijders één ronden of meer voorsprong hebben , krijgt het peloton de bel op 3 en finish op 2.Bij een kopgroep meer dan 3 rijders gaat de bel op 6 en finish op5, of anders als descheidsrechter dat beslist.

De rijders die op één of meer ronden achterstand rijden staken de wedstrijd op 5 ronden voor dat de eerste finish van de wedstrijdgaat beginnen, of anders als de scheidsrechter dat beslist. Na het eindigen van de wedstrijd zo snel mogelijk het ijs verlaten indien zij daartoe worden verzocht.

Als je uit je eigen de wedstrijd verlaat, afmelden bij de jury aan de finish.

Een uitzondering bij de Dames daar blijven de achterblijvers in de wedstrijd en rijden door tot deeerste  bel en finishen de volgende ronden allemaal, of als de scheidsrechter anders beslist. Bij het niet opvolgen van de aanwijzingen van scheidsrechter of speaker kan diskwalificatie volgen.

TRANSPONDERS

Het dragen van minimaal transponder is VERPLICHT. Indien geen transponder wordt gedragen is het de rijder(ster) niet toegestaan te starten in de baancompetitie. Zorg ervoor dat je transponder op tijd is geactiveerd bij www.mylaps.com zodat we daar geen discussies over hebben, geen werkende transponder door dat er niet is betaald geen uitslag !!!

De transponder moet worden gedragen om de enkel, zodat ieder een gelijke kans heeft, met ingang van dit seizoen gaan wij hier op controleren.

UITSLAG

De uitslag van de wedstrijden worden bepaald naar aanleiding van de transponderuitslag. De videofinish wordt bekeken voor de 1e vijf rijders indien de jury van aankomst dit nodig acht. Tijdens de finish proces niet het jurylokaal betreden.

Bezwaar aangaande de uitslag van een wedstrijd kun je tot 15 minuten na afloop bij de scheidsrechter indienen, en niet boven in het jurylokaal.

 

JEUGD-MARATHONS

 

De jeugd gaat een vast nummer krijgen voor het seizoen '12/'13.Op de wedstrijddagen half uur voor het begin van de wedstrijd het presentielijst teken in de juryruimte, niet tekenen geen uitslag. Voor het begin van de wedstrijd langs de kant van de baan wachten tot je word opgeroepen door de speaker, dan ga je het ijsbetreden. Bij de laatste wedstrijd van het seizoen '12/'13 graag je beennummer weer inleveren bij de jury. Zodat wedie het volgend seizoen weer kunnen gebruiken.

Wij van de `marathon commissie` willen ook van de jeugd hun e-mailadressen hebben, zodat wij jullie kunnen benaderen over eventuele wedstrijden. Gelieve je naam, categorie, beennummer, licentienummer, geboorte datum en welke ijsclub. Dit mag je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken...

 

OVERIG

 • Het Kampioenschap van Haarlem voor Dames en Heren word bij elkaar gevoegd en gaat over 60 ronden, zoals het hele seizoen transponder verplicht.
 • Het Kampioenschap is alleen voor diegene toegestaan, die compeitie hebben geredeb in het seizoen `12/`13.
 • Het inschrijven van de competitie kan alleen met een huidige licentie seizoen 2012-2013 en met het oormerk"MARATHON".
 • De deelnemers(sters) dienen nauwkeurig de aanwijzingen van de scheidsrechter en speaker op te volgen.
 • Indien een deelnemer(ster) de wedstrijd staakt, dient men af te melden bij de scheidsrechter.
 • Deelnemers(sters) mogen niet buiten mededinging in een andere dan hun eigen categorie meerijden.
 • Het is NIET TOEGESTAAN in de bochten of langs de kant te staan, deelnemers welke de wedstrijd hebben gestaakt c.q. gefinisht zijn DIENEN HET IJS TE VERLATEN.
 • De scheidsrechter beslist of een overtreding van de wedstrijdreglementen aanleiding is een deelnemer te declasseren of te diskwalificeren.
 • Het is verplicht om handschoenen/wanten, scheen/enkelbescherming, kleding met lange mouwen en broekspijpen te dragen
 • De schaatsbuizen moeten gesloten zijn en de bladeinden moeten zijn afgerond met een straal van minimaal 10mm.
 • Elke handeling of wijken van lijn, welke gevaar of hinder voor enige deelnemer zou kunnen opleveren is verboden; met name worden genoemd; Bij het ingehaald worden af te wijken van de lijn; Bij het inhalen de ingehaalde deelnemer te hinderen; Men mag elkaar niet hinderen of aanraken.
 • Jeugdmarathons sluiten de inschrijving een kwartier voor de eerste wedstrijd van elke wedstrijd avond.
 • Zorg dat je voor aanvang wedstrijd opn tijd aanwezig bent.
 • Dit reglement is een aanvulling op het landelijk reglement "marathon" die door de KNSB is opgesteld.

IN GEVALLEN WAARIN DIT REGLEMENT NIET VOORZIET BESLIST DE MARATHONCOMMISSIE HAARLEM

KvK-nummer: 40532327